top of page

Is er leven op je neus? van Christian Borstlap


Dit is een prentenboek dat eigenlijk in elke klas ingezet zou kunnen worden. Het is een kleurrijk boek en het bevat heel veel informatie. De informatie is simpel weergegeven en dat is knap met een toch wel wat ingewikkeld onderwerp, want wat zijn microben eigenlijk? Je ziet ze niet maar ze leven overal. In dit boek neemt de auteur je mee op ontdekkingstocht in de wereld van microben. Je zult zien dat ze overal leven: op je neus, op je handen...eigenlijk overal waar je maar iets ziet. Het wordt heel goed duidelijk dat microben er niet voor niets zijn. We zouden niet zonder ze kunnen want zonder microben kunnen we niet eten of ademen om maar een voorbeeld te noemen.

De illustraties zijn vrij abstract wat juist heel goed bij dit boek past en het zo'n mooi boek maakt, want microben zijn ook erg abstract. Deze stijl zal niet voor elk kind even aantrekkelijk zijn


Achterin het boek vind je veel informatie die juist bijvoorbeeld voor de bovenbouw heel erg fijn is. Er wordt heel veel uitgelegd en daarom is dit boek een fijn startpunt als je het over het lichaam, over microben of over het leven wilt hebben.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page