top of page

Kerstpost van Emma Yarlett


Als de Kerstman een brief krijgt van Amy met daarin juist net niet leesbaar wat ze wil hebben, schakelt hij hulp in. Iemand moet toch weten wat zij wil hebben? Maar zelfs Elf Hutsel, IJsbeer en de rendieren kunnen hem niet helpen. Voor het eerst sinds de hele kerstgeschiedenis heeft hij voor iemand geen cadeau kunnen vinden. Toch gaat hij op pad en ineens bedenkt hij iets. Waar hij dat idee vandaan haalt, is een raadsel, maar het in elk geval een goed plan! Amy is tevreden en bedankt de Kerstman met een brief waar haar wens voor volgend jaar in staat, wederom onleesbaar.


De kerstsfeer straalt uit dit boek. Het grappige is dat de illustraties in het boek heel anders zijn dan de voorkant doet vermoeden. De knalkleuren op de voorkant zijn in het boek zelf niet meer te zien. Er is veel te zien en de variatie in soort illustraties, groot en klein en getekend en soms haast filmisch maakt het extra aantrekkelijk. Extra leuk zijn de brieven of pakjes van Amy, Elf Hutsel, IJsbeer en de rendieren waarvan de flappen open kunnen.


Een eenvoudig, maar positief kerstverhaal over oplossingen bedenken en dankbaarheid. Het verhaal is goed voor te lezen en vooral in kleine kring of één op één het leukst.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page