top of page

Knots - De grootste omweg van de oertijd van Tijs van Marle


Dit is het tweede deel over Knots, zijn vriend Freddie en Tuf, het zusje van Knots. Knots is de bedenker van de stoerste plannen, de praktische Freddie denkt veel aan eten en heeft bij alles goed en slecht nieuws en dan heb je nog de ondernemende Tuf die snel vriendschap sluit met dieren.


Een spannend, grappig, vlot en beeldend verhaal dat boeit van begin tot eind. Je valt namelijk meteen in een probleem: Freddies dorp en dus zijn familie is verdwenen. Hij vraagt Knots om hulp. Samen, met Tuf, gaan ze op zoek naar Freddies ouders. Onderweg beleven ze de meest gekke, grappige en mooie avonturen, compleet met een wollige neushoorn, kleine rode wasberen, zwaardvissen, een eilandwalvis, slakken, een vreemd meisje en een verdwenen Tuf. De titel verklapt het eigenlijk al: de zoektocht gaat via een enorme omweg, maar wel een erg boeiende. Zal het hen lukken Freddies dorp terug te vinden?


Door de mix van feitjes (uit de oertijd), de spanning, humor en de speelse en grappige illustraties zal dit boek veel kinderen aanspreken. Dit tweede deel is net als het eerste een knotsgek avontuur. De verwijzingen naar deel 1 zijn verhelderend en helpen de lezer een beeld te vormen van wat aan dit verhaal vooraf ging. Mooi daarbij zijn de terugkerende elementen, zoals scheten en de lessen van juf Broeg.

Tot slot nog wat over de fantastische illustraties van Esther van den Brink. Als het verhaal je al geen glimlach geeft, zullen de illustraties je die wel geven. De zwart-wit illustraties ademen veel sfeer en dat is knap. Ook zijn ze speels, grappig en maken het plaatje net even helemaal af. Niet alleen door hun acties, maar juist ook door hoe ze afgebeeld zijn, sluit je Knots, Freddie of Tuf in je hart.


Uiteraard goed in te zetten tijdens lessen geschiedenis (oertijd) om een sfeer te geven van die tijd wat betreft leven, voedsel, wonen, eergevoel of gewoon lekker als voorleesboek of leesboek.

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page