top of page

Later wil ik klein worden van Job van Gelder


Een origineel, creatief prentenboek vol met sprookjesachtige, grappige, dromerige teksten en illustraties.


In dit prentenboek staan zestien gedichten over beroepen of over wat je maar zou willen en kunnen worden. En niet alleen maar standaardberoepen zoals postbode, ridder en astronaut, maar ook boom, ietsenmaker en een uitvinder van niks. Prachtig is bijvoorbeeld het gedicht ‘Boom’, over een kind dat mee mag spelen in de musical als boom. Wat betreft vorm en opbouw is ‘Racerrrrrr’ heel erg mooi; een gedicht waarin wordt afgeteld van ‘Tien!’ naar ‘Eén’.

Een prentenboek vol met rijm en poëtische teksten. Het ene gedicht heeft een perfect ritme; het andere gedicht minder, maar dat gedicht is dan wat betreft vorm weer heel mooi. Het ene gedicht is grappig en het andere is ontroerend. Heel gevarieerd dus! Wat de gedichten, op het thema na, gemeen hebben is dat ze worden ondersteund door prachtige illustraties.


Dit boek wordt aangeraden vanaf 5 jaar en kan in elke klas gebruikt worden: om voor te lezen aan de kleuters, om onderzoekend en ontwerpend te leren in de bovenbouw, om stellessen aan te koppelen (als jij iets zou willen worden en alles mag: wat zou je dan willen worden of bijvoorbeeld zelf gedichten (leren) schrijven).


Dit boek is het debuut van Job van Gelder als schrijver. Misschien ken je zijn naam wel van veel boeken van andere schrijvers waar hij de illustraties bij maakte.

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


Opmerkingen zijn uitgezet.
bottom of page