top of page

Maak plaats van Karen Yin


Dit is een fijn interactief ontdekboek met prachtige illustraties van Nelleke Verhoeff. Maar dat niet alleen; dit boek biedt veel meer mogelijkheden.


In dit boek probeert de walvis op de bladzijde te komen, maar steeds past hij niet tussen de dieren die al op de bladzijde staan. Je ziet vaak alleen maar een stukje walvis, soms iets meer herkenbaar zoals de staartvin van de walvis. Op elke bladzijde groeit het aantal dieren. Ideaal om samen de dieren te benoemen en weet je het zelf als voorlezer ook even niet, dan staat achterin het boek een overzicht met alle vermelde dieren. Heel fijn, want niet elk dier is even herkenbaar, ook al ken je er nog zo veel. De meeste dieren komen in verschillende kleuren en formaten voorbij op een volgende bladzijde, wat soms wat verwarrend werkt. En wat als blijkt dat het dier dat op de vorige bladzijde stond ineens niet meer op de volgende bladzijde staat? . En neem dan de papegaai en de toekan, soms staan ze er wel en daarna zijn ze ineens onvindbaar. Dat houdt kinderen enorm scherp, maar sommige kinderen zullen dit wel wat lastig vinden.

De uitklappagina en het naar plek maken voor de walvis toe, maken dit boek een speels boek. Een simpele oplossing, maar tegelijkertijd heel vindingrijk.


Mooi dat de titel ook op diverse manieren te interpreteren is. Dit boek kan dus op diverse manieren worden gebruikt. Van het plaats maken voor iemand die anders is tot het samen plaats maken voor een groot dier en het wat doet het met je als je niet welkom bent?


Eén ding is duidelijk: dit boek nodigt uit tot gesprekken en dus veel interactie! Je kunt er van allerlei activiteiten aan koppelen. Denk aan dieren benoemen, dieren tellen en verschillen en overeenkomsten tussen dieren benoemen.

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page