top of page

Maar HOE dan?! Je lichaam is van jou- over wensen en grenzen


Philippine van der Goes en Karin Middelburg hebben dit boek gemaakt voor kinderen vanaf een jaar of 8 á 9 om hen te helpen bij het aangeven van grenzen én wensen. Een ideaal boek om samen met kinderen te bekijken of vanuit bepaalde informatie uit dit boek een les te starten.


Het boek bevat vijf hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk bevat een heldere toelichting over de basis, namelijk duidelijk zijn en grenzen zelf (leren) aangeven. Dat gebeurt in eenvoudige, toegankelijke taal en met speelse illustraties van Agnes Loonstra. Zo zijn de voorbeelden van allerlei woorden die ja of nee kunnen betekenen mooi weergegeven: groene 'ja-woorden', oranje 'misschien-woorden' en rode 'nee-woorden'. Het tweede hoofdstuk sluit naadloos aan op het eerste en gaat over grenzen en wensen bij aanraking en voelen. Vervolgens volgt er een nieuw hoofdstuk over wat er gebeurt als je over grenzen gaat. Waar de samenhang in en tussen de eerste twee hoofdstukken sterk is, is dat hier iets meer zoeken. Neemt niet weg dat de inhoud die erin staat goed is. Dat een beeld (een foto of video bv.) van een kind óók echt van een kind is, wordt uitgelegd in het volgende deel. Om het boek positief af te sluiten gaat het laatste hoofdstuk over dat iedereen mag zijn wie die is.

Elk hoofdstuk bevat naast speelse, duidelijke illustraties die het verhaal kracht bij zetten, ook veel praktische 'doe tips', vragen en wist je datjes. Allerlei interactieve opdrachten die het kind aan het nadenken zetten en het kind bij de diverse onderwerpen betrekken.


De schrijfstijl is fijn en eenvoudig, wat het een goed leesbaar geheel maakt en dat terwijl het boek vol feiten staat. Niets wordt geschuwd: alles wordt uitgelegd in duidelijke toegankelijke taal.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page