top of page

Meer avonturen van een dappere ridster van Janneke Schotveld


Heerlijke doldwaze, grappige, actuele en originele verhalen over de dappere ridster compleet met erg vermakelijke en prachtige illustraties.


Misschien ken je het eerste boek van de dappere ridster al ('Avonturen van de dappere ridster'), dan weet je een beetje wat je kunt verwachten: allemaal doldwaze avonturen van de dappere ridster. En toch is dit tweede boek misschien wel pakkender, actueler en grappiger. Natuurlijk tuft de dappere ridster er nog op los, heeft ze altijd wat te doen en zegt ze nog steeds 'krijg nou roest'.


In het eerste verhaal wordt meteen duidelijk dat de dappere ridster met koning Maximiliaan is getrouwd en dat ze de omgeving waar ze nu woont nog niet goed genoeg kent. Daarom gaat ze elke dag op haar trouwe vriend, haar fiets, eropuit, want een ridster heeft altijd wat te doen. Ze beleeft weer de gekste dingen, maar weet voor alles een oplossing. Erg sterk zijn het verhaal over dat kinderen niet meer lezen en het verhaal over vaccinatie. Heel actueel en erg origineel uitgewerkt op een humoristische manier, met een tikkeltje eerlijkheid tussen de regels door. Verder vind je verhalen over onder andere liefdesverdriet, een beer kwijt zijn, een spreekbeurt houden, de kapper eng vinden en een hondje dat kwijt is.

Prachtig zijn de subtiele hints naar hoe de ridster verandert, zonder dat ze het zelf echt benoemt. De scherpe lezer weet wat er aan de hand is en zal in volgende verhalen zijn of haar vermoeden steeds meer bevestigd zien.


De illustraties zijn vermakelijk, dromerig en krachtig en de vormgeving is weer erg goed.


Een erg goed voorleesboek, maar ook geschikt om zelf te lezen (vanaf middenbouw). Dit boek maakt veel thema's eenvoudig bespreekbaar en is dus zeer toegankelijk.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page