top of page

Monster in mijn huis van The Umbilical Brothers


Een erg grappig prentenboek dat net even anders is, op rijm geschreven en voorzien van prachtige illustraties. Gegarandeerd voorleesplezier!


'Er zit een monster in mijn kamer

Stil, hou toch je mond!

Zeg me of jij hem ook kan zien.

Hij sluipt hier in het rond.'


Zo start het boek, wat meteen zorgt voor betrokkenheid en nieuwsgierigheid, want de monsters die we op de illustraties zien zijn toch niet zo ontzettend eng? Moeten we misschien naar wat anders kijken...?


Het boek neemt je mee door verschillende huizen en plekken in die huizen. Op elke bladzijde zie je een monster afgebeeld staan die iets doet, bijvoorbeeld slapen, eten of lezen. Mooie, schattige, lelijke, grote en harige monsters; overduidelijk échte monsters. Maar sommige monsters lijken heel bang voor iets.


Bij de eerste keer voorlezen zal niet elk kind (of de voorlezer...) door hebben hoe de vork in de steel zit. Maar dan op zo'n beetje de laatste bladzijde...dan wordt alles duidelijk. De spanning wordt goed opgebouwd, ook door de lege bladzijden met alleen de woorden:


'Ssst...

Hij zit...


DAAR!


Elk stukje tekst heeft dezelfde opbouw, bevat rijm en een fijn ritme. Ideale ingrediënten voor een goed voorleesboek.


De doorhalingen in de tekst of de plaatjes bij de tekst zorgen ervoor dat je als voorlezer ook nieuwsgierig wordt. Is de tekst soms geschreven op kladpapier of op bladzijden uit een ander boek?


Het boek zit erg goed in elkaar, erg grappig, maakt nieuwsgierig, het houdt de spanning erin; je kijkt je ogen uit.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page