top of page

Niet aan dit boek likken van Ben-Barak


Niet aan dit boek likken is een spannend, leerzaam avontuur van Miek die vriendjes ontmoet in onder andere je mond en in je navel. Het is een mooi interactief prentenboek met veel informatie over hoe je lijf in elkaar zit wat betreft microben én waarin de luisteraar veel moet doen. Miek neemt je namelijk mee op reis. Hij vraagt jou om je vinger in een rondje te zetten, in je navel te zetten en hij vraagt je heel goed te kijken naar het boek. Zonder dat je iets doet, kun je eigenlijk niet verder lezen.

Een leerzaam boek, waarin je leert hoe klein microben wel niet zijn en dat er eigenlijk overal om je heen microben zijn. Verder leren kinderen wat er wel niet allemaal in je tand, je t-shirt, je huid zit of wat er in papier zit. Achterin het boek vind je nog wat extra informatie. Handig voor de voorlezer én om het gesprek mee aan te gaan.


De illustraties van Julian Frost zijn speels. Miek en zijn vriendjes zijn vrolijk vormgegeven. Het zijn tekeningen en foto's. Op de enorm vergrote foto's van bijvoorbeeld je t-shirt of je tand, zie je allemaal kleine wezentjes die van alles zeggen in tekstwolkjes. Heel speels gedaan.

bottom of page