top of page

Oerstoer van Tialda Hoogeveen


Dit informatieve boek neemt je mee naar lang, lang geleden, namelijk de tijd van de wolharige mammoet zo'n twaalfduizend jaar geleden. In dit boek lees je waardoor alle oerstoere dieren van toen zijn uitgestorven, waarom andere dieren de ijstijd wel overleefden, hoe deze dieren leefden, wat ze aten, hoe ze eruit zagen en je leest hoe onze verre voorouders leefden tussen deze dieren. Voorin het boek staat een tijdbalk die duidelijk maakt wat wanneer gebeurde vroeger. Zo staat er bijvoorbeeld op wanneer de aarde is ontstaan, wanneer er dinosauriërs leefden en wanneer de Neanderthalers leefden. Alles uiteraard voor zover nu bekend.


Een leerzaam boek waardoor kinderen veel leren over de ijstijd door de beschrijving van zo'n zeventien dieren, twee soorten voorouders, de landschappen, het klimaat, klimaatverandering en meer. Uiteraard vind je er informatie in over de wolharige mammoet, maar ook bijvoorbeeld over de muskusos, de wilde ezel, de bruine beer en de steppewisent.

Doordat de schrijfwijze vrij toegankelijk is, de informatiedichtheid precies goed is en er per dier prachtige illustraties van Ronald Sillem in staan is het een aantrekkelijk boek.


Goed in te zetten in de klas als de ijstijd of prehistorie aan bod komt of juist thuis als dat thema op school aan bod komt, zodat er nóg meer ontdekt kan worden. Wil je het koppelen aan een museumbezoek, dan staan achterin veel tips waar je naartoe zou kunnen gaan.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page