top of page

Over dames en sieraden van Mylo Freeman


In dit boek staan vijftig bijzondere vrouwen van over de hele wereld beschreven en niet zomaar, maar juist specifiek over hun sieraden. De vrouwen variëren niet alleen van beroemde zangeressen als Lady Gaga tot koninklijke dames als Elisabet in Beieren, maar ook worden er diverse dames beschreven die sieraden van hun cultuur dragen, zoals het Hopi-meisje en de Maori-vrouw.


Een mooi gekozen invalshoek, want een sieraad vertelt simpelweg iets over wie je bent of wie je zou willen zijn. En dat zulke diverse dames die aandacht krijgen is erg goed. Uiteraard lees je eerst nog een stukje algemene geschiedenis over het sieraad. Vervolgens merk je steeds meer dat sieraden in veel culturen een andere functie hebben, de ene keer heeft een sieraad een emotionele waarde, de andere keer is het een echt gebruik binnen een cultuur.

Op de ene bladzijde staat de tekst en op de pagina ernaast staat de beschreven dame groots geïllustreerd. Dat maakt het een aantrekkelijk boek. Dat alle informatie over deze dame en de informatie over haar sieraden op een pagina moeten passen, is soms merkbaar in de samenhang die af en toe niet heel sterk lijkt.


Ideaal om zowel voor te lezen als zelf te lezen.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page