top of page

Perla de Superhond van Isabel Allende

'Perla de Superhond' is het eerste kinderboek van Isabel Allende. Het verhaal gaat over Perla en is ook geschreven vanuit Perla. Perla is uit het asiel gehaald en heel blij met haar thuis bij de familie Rico. Ze heeft twee superkrachten, die direct op de eerste bladzijde al worden gedeeld: ze kan iedereen van haar laten houden en ze kan brullen als een leeuw. Twee handige superkrachten die voor het verhaal toch erg belangrijk zijn. Ze trekt het meeste op met de jongen Nico. Als ze merkt dat hij gepest wordt, gaat ze Nico helpen. Die warmte en de liefde die ze voor elkaar voelen straalt van de bladzijde af. De oplossing die Nico bedenkt is erg grappig en mooi weergegeven.


Het mooie beschrijvende en/of beeldende wat je wellicht kent van haar boeken voor volwassenen, zit ook in dit boek. Het is een mooi warm en kleurrijk verhaal dat vooral opvalt vanwege de sprekende, lieve en soms grappige illustraties. Doordat het verhaal best lang is, het even duurt voor er iets gebeurt en door de lange introductie, vraagt het wat van de voorlezer. Vooral de kleurrijke illustraties vol expressie van Sandy Rodriguez zorgen ervoor dat het verhaal gaat leven. Het verhaal zelf is rustig en beschrijft veel, maar er gebeurt dus niet heel veel bijzonders. Uiteindelijk gebeurt er wel wat, maar de tijd die nodig was om het verhaal diepgang te geven, kan voor jonge kinderen als wat lang worden ervaren.


Wat extra leuk is aan dit boek is het voorwoord van Isabel Allende, dat moet zeker gelezen worden voor je met het eigenlijke verhaal begint. Dat geeft net even wat meer body aan het verhaal.


Voor de fans van Perla is er leuk nieuws: in 2025 en 2026 verschijnen 'Perla en de prinses' en 'Perla en de piraat'.
 

Schrijver: Isabel Allende

Illustrator: Sandy Rodriguez

Vertaler: Sabine Mutsaers/ Wereldbibliotheek

Jaar: 2024

Genre: prentenboek

Leeftijd: 4+

Uitgeverij: Wereldbibliotheek

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page