top of page

Pim en Pom zoeken Vermeer


Twee verhalen in één boek: het omkeerboek! Ene verhaal uit? Boek omkeren maar en lees het volgende verhaal!


Dit boek is gemaakt naar twee scenario's van de televisieserie 'Pim & Pom in het museum'. De verhalen gaan over twee schilderijen van Vermeer. In dit boek staan de verhalen 'Meisje met de parel' en 'Het melkmeisje'. Elk verhaal eindigt met informatie, wat leuke vragen en opdrachten die passen bij het schilderij.


Pim en Pom gaan mee naar tekenles in het museum met de Vrouw. Daar ontdekken Pim en Pom alles over het schilderij 'Het melkmeisje'. Een enorm leerzaam verhaal: Pim en Pom gaan terug in de tijd en leren daar dat melk niet uit de supermarkt komt, maar uit de koe! In het tweede verhaal 'Meisje met de parel' gaan Pim en Pom weer mee naar tekenles van de Vrouw in het museum. Het meisje met de parel is een parel kwijt en Pim en Pom helpen het meisje zoeken naar de andere parel.


De illustraties maken het een uitnodigend geheel. De kenner zal de stijl van Fiep Westendorp zo herkennen. En het leuke is dat de schilderijen echt als schilderijen zijn weergegeven. Dat maakt het allemaal nog echter.


Een ideaal boek om kinderen te laten kennis maken met kunst en met vroeger.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page