top of page

Pippa past op van Anna Woltz


Heel verrassend realistisch, warm en vrolijk prentenboek over elkaar helpen en er voor elkaar zijn.


Saar en Felix hebben een nieuwe oppas: Pippa. In het begin van het verhaal lijkt Pippa een beetje een saaie doorsnee-oppas die geen gekke dingen wil doen met haar oppaskinderen Felix en Saar.‘Wat willen jullie doen?’ vraagt ze.

‘Ik wil in een raket naar de maan!’ roept Felix.

‘Ik wil jarig zijn,’ zegt Saar.

‘Uhh…’zegt Pippa. ‘Zullen we gaan voetballen?’


Elke keer gaan ze met z’n drietjes (met volle overgave) doen wat Pippa voorstelt, maar vaak met grote gevolgen: kapotte bloempotten, kapotte elleboog en vieze kleren. Saar is heel zorgzaam voor Pippa en zegt bij alle probleempjes die door Pippa komen: ‘niet huilen, liefie.’ Pippa is ook niet te benijden met alle ellende die haar overkomt. Als het konijn van Saar plotseling zoek is, zijn de rollen omgekeerd en is Pippa degene die zegt tegen Saar: ‘niet huilen, liefie.’ Kunnen ze konijn vinden en kan er nog geslapen worden daarna?

Dit verhaal is eerder al in Duitsland verschenen en nu ook in Nederland uitgegeven. Het samenspel tussen illustraties en tekst is prachtig. Het verhaal wordt verteld door tekst én beeld. De diverse gebeurtenissen worden heel realistisch weergegeven. Er valt ook erg veel te ontdekken in de warme grote illustraties; heel mooi. En een paar keer mag je als lezer zelf invullen wat er vermoedelijk is gebeurd. Het is een verhaal dat kinderen ook makkelijk zelf kunnen lezen. Het verhaal is fijn geschreven, lekker vlot en bevat veel dialogen. De overgang tussen de hulpeloze Pippa die er 'nog steeds niet uit ziet als een oppas' naar de Pippa die er 'uit ziet als een echte oppas' is heel mooi uitgewerkt.


Kinderen zullen zich herkennen in dit verhaal; is het niet vanwege de oppas dan wel vanwege een zoekgeraakte lievelingsknuffel.


Gegarandeerd voorleesplezier!

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page