top of page

Ramon de bizon van Lou Beauchesne


Een kinderboek over boeken is altijd een feestje. Helemaal als een personage uit een boek tot leven komt én dat ook nog eens in een bibliotheek.


Giel heeft een boek genaamd 'Ramon de bizon', waar hij dol op is; het is zijn lievelingsboek. De bizon Ramon vindt dat heel fijn en is daarom ook erg teleurgesteld als Giel ineens meer van dinosaurussen houdt dan van hem. Als het boek 'Ramon de bizon' dan ook nog eens door stom toeval wordt ingeleverd in de bieb tussen vele biebboeken, valt Ramon van verbazing uit het boek en hoopt hij dat Giel hem terug kan vinden. Ramon ontmoet de bibliothecaris Nicole en bouwt een band met haar op. Hij helpt haar in de bibliotheek met het ordenen van boeken, waar zij ontzettend blij mee is. Alleen blijft de teleurstelling, omdat het niet lukt om Giel terug te vinden. Als Nicole te oud wordt om te werken, komt er een nieuwe medewerker. Zal Ramon weer een klik krijgen met de bibliothecaris?

Meest geschikt voor kinderen die al even in groep 4 zitten of om voor te lezen aan jongere kinderen. Het taalgebruik, en daarmee de vertaling, is erg mooi, soms wat lastig, maar alles wordt goed uitgelegd of duidelijk door de context. De korte zinnen, de grote letters en vele illustraties van Kate Chappell, maken het samen goed leesbaar


Al met al een leuk, speels, lief en grappig verhaal voor kinderen die al eventjes kunnen lezen.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page