top of page

Rembrandt en Lucia van Mylo Freeman


Het verhaal in dit boek is geïnspireerd op een schilderij van Rembrandt, namelijk 'Portret van twee Afrikaanse mannen' dat in het Mauritshuis in Den Haag hangt.


De manier waarop Mylo Freeman een verhaal weet te maken en toewerkt naar dit schilderij, is mooi. Het verhaal lijkt over het meisje Lucia te gaan. Zij klopt aan bij Rembrandt en wil dat hij een portret van haar vader maakt zodat haar vader altijd een beetje bij haar is, ook al is hij maandenlang op zee. Dan kan ze altijd kijken naar haar vader op het schilderij. Rembrandt gaat akkoord en Lucia haalt haar vader op. Ondertussen word je meegenomen door Amsterdam. Als Rembrandt aan de slag gaat, legt hij ook aan Lucia uit hoe hij verft. Terwijl ze wacht op het eindresultaat laat de zoon van Rembrandt, Titus, haar hun huis zien. En dan is het moment daar, ze gaan kijken naar het eindresultaat, maar dat is niet wat ze ervan had verwacht. Gaat dat nog goedkomen?

De achtergrondinformatie over het kleurrijke Amsterdam in de 17e eeuw achterin het boek is het lezen ook waard. Er staat informatie over de 17-eeuwse multiculturele stad Amsterdam en een kaart van de buurt van Rembrandt, informatie over het portret in dit boek en hoe er vroeger zelf verf werd gemaakt. Door deze informatie is het het boek ook zeker aan te raden voor oudere kinderen om zelf te lezen.


Extra leuk zijn de zoekopdrachten achterin het boek. Daar staan echte schilderijen van niet alleen Rembrandt die aangepast terug te vinden zijn in dit prentenboek.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page