top of page

Sherlock Honds en de gestolen kroonjuwelen van Tim Collins


De wereldberoemde detectives Sherlock Honds en dr. Jane Katson moeten hun moeilijkste zaak ooit oplossen. De kroonjuwelen van de koningin zijn namelijk gestolen. Inspecteur Bloedhond kan het niet alleen en klopt bij de detectives aan, want aan de jonge, speelse politiepups heeft hij niet veel. Het wordt een avontuurlijke zoektocht met een verrassende wending. Er zijn uiteindelijk vier verdachten, maar wie is de uiteindelijke dader?


Wat zo leuk is aan dit boek is niet alleen het interactieve, maar juist ook de verwijzingen naar de echte Sherlock. Kijk alleen maar de namen: Sherlock Honds, juffrouw Jane Katson en Moriratty.


Goed zelf te lezen voor kinderen vanaf groep 6 en voor jongere sterke lezers. Al samen te lezen met en voor te lezen aan wat jongere kinderen.


Het is een spannend boek met veel geheimzinnige raadsels; een boek waarin veel gebeurt. Je mag als lezer meedenken door meer dan 30 puzzels te maken. Dat zijn bijvoorbeeld rekenraadsels, puzzels, doolhoven, zoek de verschillen en geheimschrift. Al deze puzzels hoeven niet opgelost om verder te kunnen lezen, maar dat is natuurlijk wel het leukst. Soms is het niveau van de puzzels wat pittig.

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page