top of page

Sleutels van Annemarie Jongbloed


Een spannend detectiveverhaal over een geheimzinnige sleutel in een bibliotheek en mysterieuze diefstallen in diezelfde bibliotheek.


Het verhaal gaat over Julia die samen met Manus een sleutel ontdekt in een schilderij. Deze sleutel is het startpunt van een spannend avontuur dat zich alleen in de bibliotheek en in de yogazaal die aan de bieb grenst. Samen met Maryam, de dochter van de directeur van de bibliotheek, gaan Julia en Manus het mysterie van de sleutel oplossen. Maar niet alleen dat mysterie. Er worden namelijk de laatste tijd steeds meer spullen gestolen in de bibliotheek, zo ook de slang van Maryam die ze stiekem in een ruimte in de bibliotheek verstopt voor haar moeder. Het drietal besluit om geheel in het geheim de dief te vangen. Dat levert soms grappige situaties op, maar ook spannende, want de kinderen worden uiteindelijk opgesloten. En hoe dat verder gaat, moet de lezer zelf maar ontdekken.


Heel spannend is het verhaal niet, maar het verhaal triggert wel. De lezer kan er niet onderuit en wil weten hoe het echt zit met die dief en met die sleutel. Dat houdt de lezer erbij. Doordat er in het verhaal allerlei geheimzinnige ruimtes voorkomen, blijft het extra boeiend en verrassend. Wel is het af en toe een beetje zoeken naar hoe die ruimtes in elkaar zitten en hoe de kinderen daar nu exact komen. Die beschrijving is soms wat simpel en voor de lezer die op details let, wellicht wat storend. Er staan wat woorden in die voor sommige kinderen nog onduidelijk kunnen zijn en de betekenis kan net niet helemaal uit de context gehaald worden, zoals de waterpomptang en het cilinderslot. Dat laatste is wel iets wat je echt moet snappen.


Een leuk verhaal over vertrouwen, vriendschap, geheimen, diversiteit, mysteries en bibliotheken voor kinderen vanaf een jaar of 9.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page