top of page

Stinkhond- Vrolijk kerstfeest van Colas Gutman en Marc Boutavant


Er zijn inmiddels al best veel boeken over Stinkhond en zijn vriend Plattekat. Een hartverwarmend kerstverhaal in deze serie kan niet ontbreken. Deels een zoet verhaal over samen zijn rond de periode van kerst en je niet alleen voelen, maar grotendeels gewoon een heerlijke verhaal vol humor en mooie taal.


Stinkhond en Plattekat wonen in een vuilnisbak. Stinkhond ziet eruit als een dweil of een gerafeld tapijt en Plattekat is zo plat als wat. Ze wachten vol ongeduld op de komst van de Kersthond. Stinkhond wil een suf saai kerstfeest vieren voor alle zielenpoten, maar Plattekat heeft een beter idee. Ze moeten gewoon ergens aanbellen en bij baasjes kerst vieren. Als ze op kerstavond op zoek gaan naar een huis waarin ze welkom zijn, zien ze een bordje 'Familie Vankerst Bij ons is elke dag een kerstdag!' Ze bellen aan en het meisje Kirsten dat opendoet, vindt ze zo afstotelijk dat ze ze inpakt als kerstcadeau voor haar broertje Karsten. Al gauw wordt duidelijk dat ze hier toch niet zo welkom zijn als ze denken. Maar ze zijn niet de enige die niet blij zijn, want wat blijkt: Karsten heeft een pop afgepakt van een meisje 'Truitje' dat al bijna niks heeft... Zal het toch nog een mooi kerstfeest voor Stinkhond, Plattekat en Truitje worden?


Door de eenvoudige zinnen, de korte hoofdstukken, de rijke taal, de grappige elementen in de tekst (Stinkhond is bijvoorbeeld behoorlijk naïef, heel geestig verwerkt) en de vrolijke en lieve illustraties, is dit een aantrekkelijk boek voor kinderen die al eventjes kunnen lezen (vanaf groep 4). Niet elk kind zal elk grapje snappen, ook vanwege de sprongen in het verhaal. Daarom is het ook zeer geschikt als voorleesboek.


Het boek is sterk vertaald door Sylvia Vanden Heede. De taal is zogezegd rijk en de grapjes zijn voor de meeste kinderen goed te begrijpen.Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


Komentowanie zostało wyłączone.
bottom of page