top of page

SuperSint van Maranke Rinck en Martijn van der Linden


Marie houdt van superhelden. Ze leest erover, maar het liefst wil ze er gewoon een in het echt zien. Als ze met haar vader het park in gaat om hond Odin te laten plassen en spelen, gaat ze verder lezen op een bankje. Er komt een oude man naast haar zitten die het gesprek met haar aangaat over superhelden. Hij vertelt haar verhalen. Het eerste verhaal gaat over de drie vissertjes die per ongeluk de kroon van een prins in handen krijgen. Ze worden beschuldigd van diefstal, maar daar is de redder in nood: Sinterklaas. Die weet dat ze het niet hebben gedaan. Het tweede verhaal dat de oude man vertelt, gaat over drie mooie zussen die willen trouwen. Ook hier helpt Sinterklaas een handje. Als laatste vertelt de oude man een verhaal over een storm op zee waarbij Sinterklaas de mensen redt. Maar dan gebeurt er iets met hond Odin in het park. Zal Sinterklaas Odin ook redden? Na elk verhaal roept Marie: 'Sinterklaas is...SuperSint!'.

Origineel aan dit prentenboek zijn de drie volksverhalen die op een mooie wijze zijn verwerkt in dit verhaal. De insteek is hierdoor net even anders en net even pakkender, want een verhaal lezen of horen over een SuperSint, wie wil dat nou niet?


De tekst in dit prentenboek is fijn voor te lezen, vanwege de rijke taal, de grapjes, het ritme en de rijm die in het boek zitten verwerkt. De illustraties van Martijn van der Linden, passen goed bij de sfeer van het verhaal. Let ook goed op de paar kleine details, die zijn extra leuk.


Achterin het boek lees je nog wat extra weetjes over onder andere Odin, Sinterklaas, een mandarijn en andere leuke details uit de tekeningen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page