top of page

Tijgers lezen van diverse auteurs

Dit boek bevat twaalf korte, uitdagende grappige of spannende verhalen over allerlei verschillende onderwerpen. De verhalen variëren in moeilijkheidsgraad, waarbij elk verhaal redelijk veel illustraties bevat; de kenmerken van de succesvolle serie 'Tijgerlezen'. Je kunt natuurlijk de hele bundel lezen, maar je kunt juist ook kiezen wat je leest door af en toe door te bladeren en een verhaal juist even overslaan.


Het ene verhaal is makkelijker dan het andere. Zo is 'Poes in de klas' net iets makkelijker dan 'Bob Popcorn temt een draak'. Sommige verhalen zien er net even anders uit dan andere verhalen. Het verhaal 'Sem Spuug en Tuuk Tok' van Edward van de Vendel en Floor de Goede is in stripvorm weergegeven, terwijl de meeste andere verhalen voorzien zijn van grotere letters, waarbij er genoeg witruimte tussen de regels is en alles voorzien is van veel vrolijke of kleurrijke illustraties.


In een notendop iets over elk verhaal. Het boek start met een geestig verhaal over een hazelworm die aan een wedstrijd mee wil doen, geschreven door Simon van der Geest met speelse en veel illustraties van Karst-Janneke Rogaar. Ook vind je in deze bundel een avontuur dat de leuke Bob Popcorn beleeft, geschreven door Maranke Rinck en rijkelijk geïllustreerd door Martijn van der Linden. Het verhaal van Pim Lammers over een koe die een verhaal wil schrijven is fijn toegankelijk en heeft erg mooie illustraties van Marije Tolman.


Of lees het kostelijke verhaal over Fien en Fox in de auto, geschreven door Kaat Vrancken en lieflijk en warm geïllustreerd door Saskia Halfmouw. Dat Don en Sjon weer een grappig avontuur beleven, heeft Catharina Valckx sterk in beeld en tekst uitgedrukt. Het hilarische verhaal van Tjibbe Veldkamp met speelse illustraties van Kees de Boer over Bert en Bart, zal je een dikke glimlach geven. De opbouw en het samenspel tussen tekst en beeld in het verhaal Anke Kranendonk en Jan Jutte is ook zeer krachtig. Het verhaal over Skip van Anna Woltz en Lars Deltrap is hartverwarmend én geestig. Janneke Schotveld en Milja Praagman hebben met een nieuw verhaal over Rotkat weer een pakkend geheel gemaakt. De humoristische strip van Edward van de Vendel en Floor de Goede is zeer geslaagd en laat je glimlachen. Joukje Akveld en Rozeboos hebben ook een krachtig en mooi speels verhaal uitgewerkt. En tot slot betoveren de woorden van Claudia Jong en de beelden van Ruth De Jaeger.


Kortom, genoeg moois in één bundel. En mocht dit je eerste kennismaking zijn met de serie 'Tijgerlezen' dan kun je daarna over meerdere personages in deze bundel meer boeken lezen! Zo zijn er al meerdere boeken over Bob Popcorn en Don Sjon.

Auteurs: Simon van der Geest en Karst-Janneke Rogaar, Maranke Rinck en Martijn van der Linden, Pim Lammers en Marije Tolman, Kaat Vrancken en Saskia Halfmouw, Catharina Valckx, Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer, Anke Kranendonk en Jan Jutte, Anna Woltz en Lars Deltrap, Janneke Schotveld en Milja Praagman, Joukje Akveld en Anne Roos Kleiss, Edward van de Vendel en Floor de Goede, Claudia Jong en Ruth De Jaeger

Jaar: 2024

Genre: fictie/ beginnende lezer

Leeftijd: 6+

Uitgeverij: Querido

Comments


bottom of page