top of page

Toen broer een robot werd van


Als Tijs op een dag thuiskomt, is de robot die zijn broer Dennie moet vervangen er ineens. Tijs kan het maar geen plek geven: en robot die zijn overleden broer vervangt en precies alle kenmerken van Dennie heeft. Hij lijkt op Dennie en gedraagt zich als Dennie. Zijn ouders doen alsof dit écht Dennie is. Dit levert veel strijd op. Samen met Twan, zijn beste vriend bedenken ze een plan. Een dubbel plan: Twan wil van de nieuwe vriendin van zijn vader af en Tijs wil van zijn robotbroer af. Zal dit plan slagen?


Het verhaal is ontroerend, krachtig en sterk verteld. Een goed verhaal waarin je als lezer meegenomen wordt met het omgaan met de dood. Wat mij betreft wel iets te modern in de vorm van een robot, maar het illustreert goed dat iedereen anders omgaat met verlies van een dierbare.


Het bijzondere was dat het me eerst niet echt wat leek om te lezen, maar toen ik eenmaal startte, bleef ik tot het eind geboeid en ging ik snel door het verhaal. Dat is vaak een goed teken, het door willen lezen! Sterk uitgewerkt dus!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page