top of page

Vos en Haas en de seizoenen van Sylvia vanden Heede


In dit boek staan vier korte verhalen die te maken hebben met de seizoenen: Troep is leuk, De bui van Uil, De ballon van Uil en Wat een kou, Vos en Haas. De verhalen zijn reeds eerder los verschenen en in dit boek gebundeld. Het mooie is dat elk verhaal zich in een ander seizoen afspeelt. Als het seizoen niet direct uit de tekst op te maken valt, wordt het wel duidelijk uit de illustraties. En daarbij draait het niet specifiek om het seizoen, maar wel om iets wat in het seizoen voor kan komen of gebeurt.


De kracht van de boeken over Vos en haas zit 'm voornamelijk in de korte verhalen met eenvoudige taal, waarbij de prachtige, grote herkenbare illustraties van Thé Tjong-Khing een prachtig beeld vormen. Je kijkt je ogen uit!


Geschikt om voor te lezen, maar ook ideaal voor beginnende lezers om zelf te lezen. Het boek biedt genoeg gespreksstof over onder andere emoties, seizoenen en vriendschap. Daarnaast bevordert dit boek de woordenschat en het taalbewustzijn, bijvoorbeeld in het verhaal De bui van Uil waarin Uil gaat dichten.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page