top of page

Waarom je eigen scheten soms niet zo erg stinken! van Esther Walraven


In dit boek vind je zo'n vijftig gevarieerde vragen over eten en je lijf. Er komen veel diverse onderwerpen voorbij, verdeeld over acht hoofdstukken met elk een ander thema. Zo vind je informatie over eten, poep en pies, gezonde voeding, verschillende smaken en bijzondere verhalen over eten. Dat de insteek van dit boek lijkt te zijn dat gezonde voeding goed is, is voelbaar. Er wordt bijvoorbeeld uitgelegd waarom je voldoende moet drinken, dat vitamines wonderstofjes zijn, dat niet al het eten gezond is, en dat te veel eten niet goed voor je is, maar te weinig ook niet. Maar het gaat niet alleen over voeding, het gaat ook over hoe je lichaam werkt. Zo vind je bijvoorbeeld informatie over waarom poep maken best lang duurt, waarom je je soms verslikt en waarom je gaat boeren van cola. Verder wordt er nog ingegaan op verschillen tussen mensen wat betreft eten en drinken. Je vindt er antwoord op vragen als waarom baby's alleen melk drinken, waarom moslims vasten en waarom je best wel zonder vlees kan.


De taal die Esther Walraven gebruikt, sluit goed aan bij kinderen in de bovenbouw en is vaak nog grappig ook ('poepjandorie'). Doordat Esther Walraven vlot schrijft en onderwerpen heeft gekozen die kinderen ook daadwerkelijk interessant zullen vinden, is het een prettig leesbaar boek. De informatie is erg toegankelijk, terwijl niet alle informatie makkelijk is, want moeilijke onderwerpen en woorden gaat Esther Walvragen niet uit de weg. Dat zegt wel wat over de taal in dit boek.

De vormgeving (diverse speelse illustraties, opdrachten en wist-je-datjes) in dit boek maakt het leuk om dit boek te lezen. Sommige kinderen zullen sneller de tekstwolkjes lezen dan de rest van de tekst, maar ze krijgen dan tóch veel van de kern van de vraag mee. Heel leuk gedaan.
Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page