top of page

Wat zit er in die zak? van Elisa van Spronsen en Saskia Daniels


Een zoekboek vol letters en woorden in het thema van Sinterklaas; een speelse manier om kinderen aan het lezen te krijgen.


Tien paginavullende illustraties vol met letters en woorden die passen bij de eerste vier kernen van Veilig Leren Lezen. Zo op het eerste gezicht lijkt het boek niet direct met Sinterklaas te maken te hebben, maar door de pepernoten, chocoladeletters, de zak van Sinterklaas en uiteindelijk op een van de laatste pagina’s Sint en zijn Pieten, is het een boek dat goed ingezet kan worden om kinderen zelf te laten lezen in groep 3, zo rond de tijd van Sinterklaas. En elke plaat lijkt een verhaal op zich.


Op de eerste twee bladzijden staan in de kantlijn letters die de kinderen moeten zoeken op die bewuste twee pagina’s. Leuk dat er letters staan, maar een ‘k’ bij een flat, ziet er dan niet heel logisch uit; de ‘p’ bij pepernoten dan weer wel. Vervolgens vind je steeds op de volgende pagina’s woorden (en soms nog een paar losse letters) die de kinderen moeten vinden. Natuurlijk staan er nog veel meer andere woorden op de illustraties, zodat kinderen die het lezen al wat meer onder de knie hebben, andere nieuwe woorden kunnen leren.

Heel handig voor de leerkracht is het schema achterin het boek met daarin precies aangegeven welke letter in welke kern van de methode Veilig Leren Lezen wordt aangeboden. Ook staan er leuke extra opdrachtjes in, zoals: ‘staat jouw letter in dit boek?’ of ‘kun jij alle poezen tellen?’. Een boek met extra lesideeën.


De illustraties zijn mooi; kinderen zullen niet snel uitgekeken zijn.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page