top of page

Waya en de wolf van Jonne Kramer


Soms kom je een boek tegen dat je grijpt en niet meer loslaat tot je het uithebt. Zo’n boek is Waya en de wolf. Het boek neemt je mee op de reis van Waya, een Inuitjongen. Hij gaat samen met zijn wolf, Tikaani op zoek naar zijn opa en oma en komt onderweg langzaam achter een groot familiegeheim. Zijn reis zit vol met uitdagingen en overwinningen, die telkens uitgelegd of opgelost worden met behulp van verhalen en legendes. Waya ontdekt welke kracht er schuilt in verhalen, en hoe hij deze in kan zetten bij het bereiken van zijn einddoel.


De sfeer en setting zijn fijn doordat de tocht prachtig beeldend is beschreven; het bos, de besneeuwde bergen, het dorpje, de wilde dieren, de sneeuw en de storm. Daarnaast is de band tussen Waya en Tikaani liefdevol uitgewerkt.


Waya en de Wolf zorgt ervoor dat je de tijd vergeet. Het neemt je mee, tilt je op, en zet je neer in een nieuwe wereld. Verwarmend, meeslepend, en vol van liefde voor mens, dier en natuur. Een boek dat heerlijk is om voor te lezen én om zelf te lezen.
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page