top of page

Zara Zoemmm redt de bijen van Catherine Jacob en Lucy Fleming

'Dus je kunt GROTE dingen doen,

ook al ben je nog maar klein!'


Een fijn fleurig en fris prentenboek waarin je kennis maakt met allerlei interessante kriebelbeestjes en dan met name met de bij. Maar het is meer dan alleen kennismaken met deze beestjes. Je leert ook dat je zelf best veel kunt doen om de natuur een handje te helpen. Hoe klein je ook bent, je kunt al grote dingen doen. Die boodschap is mooi verpakt.


In dit prentenboek op rijm maak je op de eerste bladzijden kennis met Zara, een meisje dat houdt van dieren. Dat spat wel van de bladzijden af. Maar niet iedereen houdt van dieren: Zara's buurjongen Stan niet. Dat blijkt al snel, want de bijen roepen de hulp in van Zara als Stan tegels in de tuin wil. Zara bedenkt een best wel slim plan als praten niet werkt, waarna langzaam duidelijk wordt dat bijen belangrijk zijn, ook voor Stan.

s

De wijze waarop dit verhaal is uitgewerkt zal jonge kinderen boeien. Met vrolijke illustraties, tekst op rijm, een vindingrijke hoofdpersoon en enige spanning is het goed gelukt een belangrijk verhaal aantrekkelijk te maken. Dit boek is goed inzetbaar als het bijvoorbeeld gaat over kriebelbeestjes, de lente, bijen of bloemen.

Schrijver: Catherine Jacob

Illustrator: Lucy Flemming

Vertaler: Ellen Hosmar/ Vitataal

Jaar: 2022

Genre: prentenboek

Leeftijd: 4+

Uitgeverij: Veltman Uitgevers

Comments


bottom of page