top of page

Ze hadden hun schaapjes geteld van Benny Lindelauf


Dat Benny Lindelauf een groot verteller is, wist je misschien al als je Hele verhalen van een halve soldaat hebt gelezen. Dit toegankelijke boek bevat ook weer krachtige zinnen en prachtige, vooral beeldende taal met een diepere boodschap.


Op unieke wijze weet Benny Lindelauf het welbekende (kerst)verhaal een eigen draai te geven. Een eigen verhaal dat het oorspronkelijke verhaal recht toe doet. Het verhaal van schapenhoedster Gili wordt ingenieus verweven met het verhaal over de geboorte van Jezus. En dat zonder de naam te noemen.

Gili moet op zoek naar haar ontsnapte schaap Brekebeen. Ze ziet af en toe een bijzonder fel licht en ze komt een man en zwangere vrouw tegen die op weg zijn naar Bethlehem. Als ze verdwaalt, valt ze in een ravijn. Daar vindt ze Brekebeen, maar ook de wolf, waar ze nog zo voor gewaarschuwd was. Als dat maar goed komt...


De wisselwerking tussen tekst en verhaal is ijzersterk. Marieke Nelissen heeft de kracht van dit verhaal ontzettend goed weten te vertalen in beeld.


Heerlijk om voor te lezen aan een groep 3, 4 of 5.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page