top of page

Zondag maandag sterrendag van Anna Woltz


Dit boek in de serie Tijgerlezen is een makkelijk te lezen boek voor kinderen die al even kunnen lezen én geïnteresseerd zijn in wetenschap. Wetenschap klinkt meteen heel zwaar, maar iets uitvinden en sterrenkijken vallen daar wel onder en dat is waar dit boek vooral over gaat.


Nora is uitvinder en verzint op haar zolderkamer verschillende dingen om problemen op te lossen. Zo probeert ze verschillende dingen uit te te vinden tegen haar broers, bijvoorbeeld een draak om hen bang te maken. Ook voor Sep, haar nieuwe buurjongen, bedenkt ze iets. Maar als ze ontdekt dat Sep een wel heel bijzondere hobby heeft, verandert haar houding. Sep houdt ervan om sterren te kijken en daar wordt ze toch wel heel benieuwd naar. Als Sep een spreekbeurt moet houden en daar heel erg tegenop ziet, gaat Nora hem helpen.


Het verhaal is toegankelijk en soms humoristisch geschreven; er staan weinig moeilijke woorden in, de zinnen zijn relatief kort en de opmerkingen van Nora zijn soms wel erg grappig. De tekst wordt ondersteund door veel passende illustraties van Annet Schaap, die het verhaal nog beter te volgen maken. Een erg aantrekkelijk boek!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page