top of page

321 superslimme dingen die je moet weten over wetenschap- Mathilda Masters en Angelique van Ombergen


Dit boek is het bewijs dat encyclopedieën niet saai zijn! Verdeeld over tien overzichtelijke hoofdstukken lees je 321 weetjes over diverse onderwerpen. Je leest informatie over: de planeten en het oneindige heelal, alles is aarde, de krachten der natuur, fauna en flora, de stoffen in hun element, de wondere wereld van wiskunde, de mens- een raar beestje, de wetenschap van mens en maatschappij, knappe koppen en de wereld van de toekomst.


Elk weetje wordt kort uitgelegd; meestal staat het weetje op één bladzijde, soms op twee. Het zijn niet alleen maar bekende, serieuze weetjes, het zijn juist ook grappige, bijzondere weetjes en dat maakt dit boek aantrekkelijk. Zo leer je als eerste weetje in dit boek dat satellieten op zoek zijn naar pinguïnpoep en als tweede weetje dat er een komeet bestaat in de vorm van een badeend. Maar je leest ook wat meer serieuze weetjes, want wist jij dat er in Berlijn andere microben leven dan in Parijs? Of wist jij dat je al met het leren van taal begint in de buik van je moeder? Het zijn veel weetjes en het zijn veel nieuwe woorden die kinderen zullen leren in dit boek. Voor sommige kinderen zal dit boek dan ook wat langdradig of veel van hetzelfde zijn en andere kinderen kunnen hun geluk niet op met zo veel feiten. Alle weetjes zijn voorzien van bijpassende illustraties, gemaakt door Louize Perdieus.

Adviesleeftijd is vanaf 10 jaar, maar misschien is vanaf 11 jaar nog wel beter. Sommige weetjes zijn best ingewikkeld en bevatten soms moeilijke begrippen. Die begrippen worden wel goed duidelijk door voorbeelden en vaak simpele uitleg. Bij elk weetje staan een of meer woorden dikgedrukt. Over deze woorden gaat het weetje meestal, of deze woorden zijn juist wat lastiger. Het was mooi geweest als deze woorden dan bijvoorbeeld in een register achterin zouden staan. Niet voor elk dikgedrukt woord is dat passend, maar dat maakt de zoektocht in een toch wel behoorlijk dik boek makkelijker. Of een inhoudsopgave per hoofdstuk, dat was ook fijn geweest, dan had je alle weetjes waar jij wat over wilt weten of die terug wilt lezen makkelijk kunnen op- of terugzoeken. Nu verdwaal je soms tussen al die mooie weetjes.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page