top of page

Aapje Oeps de foutjeskampioen van Jozua Douglas en Eefje Kuijl


Heel vrolijk en grappig boek op rijm waarbij Aapje Oeps wel heel gekke dingen doet. Hij is ontzettend onhandig. Echt alles gaat fout: plassen in zijn schoen; verkeerd aankleden, overal tegenaan botsen enzovoort. Aapje Oeps maakt er echt een troepje van. Maar soms kunnen foutjes heel handig zijn....


Een fijn prentenboek om gewoon heerlijk voor te lezen en samen plezier te hebben, maar ook een goed prentenboek om het eens over fouten maken te hebben en er is zo veel te zien dat de woordenschat zeker door dit boek kan groeien.


De illustraties van Eefje Kuijl zijn vrolijk, speels en vaak erg grappig. Alleen Aapje Oeps ziet er al zo heerlijk slungelig en grappig uit. En niet alleen Aapje Oeps is interessant, juist ook alle details eromheen. Vooral de twee spreads van de straat, waar ontzettend veel gebeurt. Je kijkt je ogen uit! Zien de kinderen hier verschillen?


Eigenlijk kun je je bij een prentenboek als dit afvragen of de tekst nodig is, maar voor de (krachtige) boodschap op het eind geeft de tekst net even wat meer lading aan dit verhaal. De beelden vormen het verhaal en de tekst daarbij versterkt de beelden.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page