top of page

Abel en Lot gaan verhuizen van Ruby Coene

Dit boek bevat 18 heerlijke herkenbare (voorlees)verhalen die goed los te lezen zijn en elkaar toch duidelijk opvolgen. Het verhaal gaat over de zevenjarige Abel en de bijna vierjarige Lot. Hun ouders zijn uit elkaar en omdat ze dichterbij elkaar willen wonen, gaan Abel en Lot met hun moeder verhuizen. Dat vraagt wat van iedereen, maar toch weet Ruby Coene de verhalen een vooral positieve insteek te geven. Sommige kinderen zullen de verhalen misschien wel iets te positief en te braaf vinden, maar het gros zal hiervan smullen.



De verhalen zijn grappig, vertederend en realistisch, waardoor het dicht bij jonge kinderen staat. Sommige kinderen zullen zichzelf in de verhalen herkennen. En zeker niet alleen kinderen die een echtscheiding mee hebben gemaakt, want er gebeurt zo veel omheen. Het gaat over broers en zussen, over verhuizen, over picknicken, over huisdieren, over schoenen kopen, over school en veel meer. Voor ieder kind zit er wel wat in, waardoor dit een ideaal voorleesboek is voor jonge kinderen.


Ruby Coene heeft fijne taal gebruikt met af en toe een leuk woordgrapje of grappige woorden zoals 'jakkie-bakkie-kippekakkie'. De speelse illustraties van Laury Tinnemans maken de vrolijke, fijne sfeer helemaal compleet.


Ideaal voorleesboek met diverse verhalen voor kinderen vanaf een jaar of 4. Goed zelf te lezen vanaf een jaar of 8.





Schrijver: Ruby Coene

Illustrator: Laury Tinnemans

Jaar: 2023

Genre: verhalenbundel

Leeftijd: 4+/ 8+

Uitgeverij: Moon


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page