top of page

Alles over wie ik ben van Stine Jensen


Vlot geschreven, makkelijk leesbaar en vol met onderwerpen die kinderen erg aan zullen spreken


Als je de tekst op de achterkant leest, weet je direct dat het boek over jou gaat:

Maar hoe weet je nou wie je bent? En of je jezelf kent? Ligt je karakter al vast bij je geboorte of bepaalt je omgeving wat of wie je bent en wordt? Wat zegt je naam over jou? En als iedereen uniek is, waarom willen we dan toch zo graag ergens bij horen?

Een van de betere boeken van Stine Jensen (die ik heb gelezen; ik vind dit boek gewoon het sterkst in deze 'serie'). Vlot geschreven, makkelijk leesbaar en vol met onderwerpen die kinderen erg aan zullen spreken. De tien hoofdstukken over achternamen, jongen en meisje, afkomst, karakter, familie, uiterlijk, anders, online, hobby's en jezelf zijn, zijn goed uitgelegd en zeer interessant. De onderwerpen zijn niet heel ingewikkeld, maar heel toegankelijk uitgewerkt. ​Goed dat er ook veel opdrachtjes in de vorm van vragen in staan zodat kinderen actief met de gelezen informatie aan de slag kunnen. Vooral de boekentips zijn een leuke toevoeging. Wat ik (als volwassene..) nog een leuke toevoeging had gevonden, was een literatuurlijst met gebruikte bronnen, zodat je er met kinderen makkelijker nog meer mee kan doen (indien nodig).


De illustraties van Marijke Klompenmaker zijn veel aanwezig, speels en leuk. Ze voegen veel toe; ze maken het een fijn geheel.


Ideaal boek om in te zetten bij filosofie of als het gaat om emoties.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page