top of page

Alles wat ik nog met Gizmo wil doen van Ben Davis


Prachtig hartverwarmend boek over Lukas en zijn hond Gizmo.


Lucas heeft maar één echte vriend en dat is zijn hond Gizmo. Ze zijn onafscheidelijk. Gizmo is Lukas' maatje. Een maatje dat hij nodig heeft, want de dertienjarige Lukas heeft het niet makkelijk. Zijn ouders zijn gescheiden (en Lukas denkt dat dat door hem komt), hij wordt gepest op school, hij heeft vaak paniekaanvallen en dan blijkt ook nog eens dat Gizmo heel erg ziek..Lukas besluit een bucketlist op te stellen voor Gizmo om samen nog een mooie laatste tijd te kunnen hebben. Een van die dingen op de lijst is naar Golden Beach gaan. In het boek kom je er langzamerhand achter waarom Lukas daar zo graag heen wil. Daar is iets belangrijks gebeurd.


Het boek is voornamelijk vanuit Lukas geschreven. Er zijn ook een paar korte hoofdstukken die vanuit Gizmo zijn geschreven (door Lukas als autobiografie). De hoofdstukken vanuit Gizmo zijn bedoeld om steeds beetje bij beetje meer duidelijkheid te creëren over wat er gebeurd was op Golden Beach. Wat daar gebeurd is, blijkt het begin van alle ellende te zijn geweest die Lukas mee moet maken.


Je voelt de liefde tussen Lukas en Gizmo meteen vanaf de eerste bladzijden, maar toch is het zeker geen al te zoetsappig verhaal. Het is vooral een dapper verhaal over voor jezelf opkomen, omgaan met de dood, omgaan met heftige gebeurtenissen zoals gepest worden en echtscheiding. Met af en toe wat humor en wat clichés is het zeker een aanrader!

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page