top of page

Alles wat ik voel van Stine Jensen


Een non-fictieboek in de categorie filosoferen is 'Alles wat ik voel' van Stine Jensen met illustraties van Marijke Klompmaker.


In 'Alles wat ik voel' gaat het over je gevoelens: blijheid, jaloezie, verliefdheid, verdriet en alle andere grote emoties komen aan bod. Waarom voel je wat je voelt? Is het niet erg om jaloers te zijn? Kun je jezelf empathie aanleren? Jensen schakelt moeiteloos over van een herkenbaar voorbeeld - Waarom durf ik niet te zeggen dat ik verliefd op hem ben?- naar een uitleg aan de hand van bekende filosofen zoals Erasmus, en vragen die kinderen tot filosoferen aanzetten. Vind jij meestal iemand leuk die heel anders is dan jij of juist iemand die op je lijkt?


Alles wat ik voel is een boek dat kinderen bewust maakt van hun eigen gevoelens én hen stimuleert erover na te denken. Maar daarnaast biedt het ouders en leerkrachten ook een handvat om allerlei emoties bespreekbaar te maken.


Soms gaat het wel wat diep met de filosofen die ze er bij haalt en haar wat ingewikkelde taalgebruik, maar het zal zeker veel kinderen aanspreken. Wat sterk is aan dit boek is dat ieder hoofdstuk eindigt met de ervaring van een kind, waarmee het hoofdstuk ook begon. Vaak is er een oplossing of een antwoord.


Geschikt voor kinderen van 10 t/m 12 jaar.

Opmerkingen


Opmerkingen zijn uitgezet.
bottom of page