top of page

Alles wat was van Stine Jensen


In dit boek lees je hoe je om kunt gaan met afscheid. Je denkt dan meteen aan afscheid nemen van een persoon, het omgaan met de dood, maar er staat meer in dan dat. Je vindt er ook informatie over afscheid nemen van een huisdier, een plek of een situatie. Denk aan verhuizen, een scheiding of het doodgaan van je konijn. Een boek over een serieus en moeilijk onderwerp.


Stine Jensen weet dit moeilijke onderwerp toegankelijk te maken aan de hand van anekdotes, feitelijke informatie, brieven van kinderen over ervaringen en reacties van kinderen, tips en vragen die je als lezer aan het denken zetten. Er staan vragen in als 'Hoe word jij zelf graag getroost? of 'Denk jij wel eens na over de dood? Wat voel en denk je dan?'. Daarnaast gaat Stine Jensen in op verschillen tussen culturen, godsdiensten en verschillende manieren van doodgaan; denk aan euthanasie en zelfdoding. De emoties die komen kijken bij afscheid nemen, krijgen uiteraard veel aandacht in dit boek en daarbij laat Stine Jensen ook de mooie kant zien van veranderingen. De passende illustraties zijn gemaakt door Marijke Klompmaker en de algehele vormgeving is erg sterk, wat het een extra aantrekkelijk boek maakt.


Weet je als ouder of leerkracht niet hoe je met afscheid, rouw en de dood om kan gaan, of vind je dat lastig? Dan kun je misschien als startpunt van het gesprek hierover de vragen die overal in het boek staan, te gebruiken.


Een zeer geschikt boek om kinderen te laten zien wat afscheid nemen is, dat dat een groot thema is en dat daar gevoelens bij horen.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page