top of page

BAM! Ik lees


'Als je leest over wat je écht interessant vindt, kun je lezen voordat je het weet. Weetjes over je favoriete onderwerpen heb je nooit genoeg.'


Uitgeverij Volt heeft een nieuwe serie uit en start meteen met zes goede leesboeken voor jonge lezers. Heel leerzame kleine boeken met veel (feitelijke en eerlijke) informatie en veel illustraties. Op nagenoeg elke bladzijde vind je een nieuw onderwerp dat past bij het thema van het boek; veel kleine korte hoofdstukken dus. De tekst is eenvoudig, soms grappig en zeer goed behapbaar voor beginnende lezers. Engelse of moeilijke woorden worden fonetisch geschreven achter het oorspronkelijke woord, bijvoorbeeld 'cool (zeg je als koel)'.


Fijn dat deze zes boeken zo divers en informatief zijn. Boeken voor stoere en knuffelige dierenliefhebbers, een grappig boek, een stoer boek voor gamers en een hip boek voor voetballers. Voor het ene kind zal de inhoud een feest van herkenning zijn, voor het andere zal het interessante nieuwe informatie zijn. Kortom, voor ieder kind een boek!

BAM! Ik lees: Een boek over panda’s (maar niet alleen)

Auteur: Joukje Akveld

Illustrator: Dorien Bellaar

Alle kenmerken van de panda (en andere dieren) komen naar voren en zijn erg toegankelijk. Hoewel je je kunt afvragen of de jongste lezers al snappen wat seks is. De kracht van dit boek is het spel met letters, klanken en woorden. De illustraties zijn erg mooi.


BAM! Ik lees: Ai, een haai

Auteur: Joukje Akveld

Illustrator: Anna Sikkes

Alle kenmerken van de haai (en andere haaien) komen in kleine, korte hoofdstukken naar voren en zijn erg toegankelijk en de illustraties daarbij maakt het tot een goed boek.

BAM! Ik lees: De kont van een hond

Auteur: Tiny Fisscher

Illustrator: Nicole van Dooren

Ideaal boek voor kinderen die graag een hond willen; alle voordelen en nadelen komen aan bod. De gekozen deelonderwerpen zijn heel divers en uitnodigend. De illustraties zijn sfeervol.


BAM! Ik lees: Gek op gamen

Auteur: Fred Diks

Illustrator: Donna Kroes

In dit boek leer je alles over gamen. Bijvoorbeeld wanneer het ontstond en dat je er verslaafd aan kan raken. Goed van dit boek is het verschil tussen vroeger en nu én dat er meerdere keren staat dat je niet te lang moet gamen. De illustraties zijn speels en passend.


BAM! Ik lees: Voetbal is (g)een feest

Auteur: Fred Diks

Illustrator: Jill Heesbeen

Als je houdt voetbal of je wilt er alles van weten, dan is dit boek een goed zelfleesboek. Je leest er de belangrijkste informatie. De strakke illustraties maken het boek compleet.


BAM! Ik lees: Op een paard, hi ha!

Auteur: Tiny Fisscher

Illustrator: Anne Roos Kleiss

Dit boek is geschikt voor jonge paardenliefhebbers. Er staat informatie in over de meest uiteenlopende onderwerpen die passen bij het thema paarden. De kleurrijke illustraties zijn misschien wat druk, maar maken het een fijn geheel.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page