top of page

Ben jij een goede ridder van Hannah Pang

Een interessant, origineel boek voor geschiedenisfanaten en specifiek voor kinderen in de middenbouw die geïnteresseerd zijn in ridders kastelen, veldslagen en oorlogen.


Drie personages, Kyra, Eddie en Arthur, willen ridder worden en nemen de lezer mee in wat zij erover leren. Je vindt informatie over de middeleeuwen die je verwacht in dit boek, bijvoorbeeld informatie over kruistochten, gevechten en wapens, maar ook bijzondere, verrassende informatie. Zo vind je in het boek een ridder-checklist en allerlei wapenschilden mét uitleg erbij. Leuk om met je eigen klas bijvoorbeeld een wapenschild te maken. De drie kinderen zijn heel verschillend en dus maar goed ook dat er verschillende soort ridders bestaan.

Dit boek is het meest geschikt voor de middenbouwleerling die al goed kan lezen. Er staat heel veel informatie in. De vorm van het boek maakt het aantrekkelijk. Veelal in stripvorm én met heel veel rood, blauw, wit-grijze illustraties, quizzen en stappenplannen worden allerlei feitjes over ridders beschreven.
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page