top of page

Bens boot van Pieter Koolwijk


Bens Boot van Pieter Koolwijk is een prachtig boek over fantasie en rouw. Een heftig onderwerp op een grappige wijze verteld.


Ben, Giels oudere broer, ligt begraven in de tuin, onder een zeilboot, blauw met wit. Want Bens liefste wens was te leren zeilen. De buren (Giels vader noemt ze familie Azijn en Oorwurm) doen er alles aan om het graf te verplaatsen.


Bens Boot is een prachtig boek over fantasie en rouw. Een heftig onderwerp op een grappige wijze verteld. Echt geen boek om weg te leggen, omdat het gaat over een heftig onderwerp, juist niet!

Ben, Giels oudere broer, ligt begraven in de tuin, onder een houten zeilboot, blauw met wit, want Bens liefste wens was te leren zeilen. Giel vindt het heel fijn zijn broer zo dichtbij te hebben. Dan kun je gewoon met je broer kletsen op elk moment van de dag. De buren (Giels vader noemt ze familie Azijn en Oorwurm) doen er alles aan om het graf te verplaatsen. Maar Giels vader doet er juist alles aan om het graf te behouden. De versieringen worden almaar gekker en gekker. Zo komt er een uitkijktoren en bouwt Giels vader een grote schutting. Als het er dan toch op lijkt dat het graf echt weg moet, heeft zijn vader een plan...


De illustraties van Linde Faas laten het hele proces erg mooi zien.


Een zeer krachtig ontroerend, grappig en fantasierijk verhaal!


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page