top of page

Chip en Bos- Robo Vangers van Tineke Honingh


Je valt na een korte introductie van de belangrijkste personages meteen midden in het verhaal. Het is wel even inkomen en wennen aan de snelheid van het verhaal. In het begin heb je dan ook af en toe het idee dat je over informatie heen hebt gelezen. Overgangen tussen gebeurtenissen zijn best abrupt, waardoor het mij niet geheel kon pakken.


Chips woont met zijn vader vlak naast zijn beste vriend Bos. Robot Haahaa krijgt een nieuwe chip van Chips vader en een bijzondere vrouw, mevrouw Klaar. Die schijnt bezig te zijn met een groot project. Als Haahaa en de andere robot DeeDee ineens verdwenen zijn, gaan Chip en zijn vriend Bos op onderzoek uit, want robots horen niet weg te lopen. Robots zijn de steun en toeverlaat van mensen. Deedee lijkt ontvoerd. Chip en Bos belanden in een waanzinnig en bizar avontuur met onverwachte plotwendingen.

De tekeningen en de mopjes tussendoor zijn een leuke toevoeging. Die maken het verhaal grappiger. Ze maken het verhaal levendiger en vullen het verhaal aan.


Vooral leuk voor kinderen die van robots en technische snufjes houden, maar ook leuk voor kinderen die van snelle verhalen houden. Kinderen zullen dit een aantrekkelijk boek vinden, omdat tekst gecombineerd is met veel speelse illustraties, omdat er een 'goeierik' en een slechterik in het verhaal voorkomen en omdat het een spannend en avontuurlijk verhaal is.コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page