top of page

Circus Maximus- Rivalen in de arena van Annelise Gray


Een avontuurlijk en spannend boek over paardenraces, familievetes en een klopjacht waarin oude Romeinse tijden herleven.


Dit boek vertelt het verhaal over een meisje, genaamd Dido, ten tijde van het Romeinse Rijk. Ze heeft ooit (illegaal) meegedaan aan de grote paardenraces in het Circus Maximus als prinses Sophonisba en dat blijft kriebelen. Maar dat was een ander bijzonder verhaal (lees daarvoor 'De race van de keizer') en het is streng verboden om als meisje mee te doen aan paardenraces. Als blijkt dat Dido en haar paard Porcellus worden gezocht door de keizer en er premiejagers in de buurt zijn gesignaleerd, slaat de spanning toe. Ze was gevlucht naar haar oom Scorpus en zijn zonen Abibaal en Hanno, maar ook daar lijkt ze nu niet veilig. Ze verkleedt zich, net zoals vroeger, als jongen, Leon, verft haar haar én de herkenbare bles van haar zwarte paard Porcellus. Niemand behalve haar oom, zijn twee zonen en oud-menner en stalknecht Parmenion weet van haar geheim.


Na een brand en diefstal van het erf van haar oom Scorpus gaat ze met haar oom en neven naar Thugga, naar haar opa Muttenbaal, haar oom Barca en haar neef Bodo. De sfeer is niet bepaald gezellig. In Thugga wordt een nieuw circus gebouwd en samen met haar opa, ooms en neven bereiden ze zich voor op de grote wedstrijd. Nog steeds als Leon...Zal iemand achter haar ware identiteit komen? Zal Dido uit handen kunnen blijven van de premiejagers? En wat speelt er toch tussen de broers Scorpus en Barca en hun vader? Kunnen ze samen deze belangrijke wedstrijd winnen?


Een boek met mooi uitgewerkte personages, sommige gebaseerd op echte personen (de keizer). De namen van alle mensen en paarden zijn in het begin lastig, maar voorin het boek staat een overzicht met de belangrijkste namen en uitleg, waardoor je het zo terug kunt zoeken.


De band die Dido heeft met veel paarden wordt erg mooi weergegeven. Vooral de band met de paarden Porcellus en Juweel. Je voelt met de paarden en Dido mee. Een prachtige uitgewerkte diepere laag in dit boek. De gedetailleerde paardenraces zijn prachtig beschreven. Je bent er als lezer echt helemaal bij, je voelt de spanning van de bladzijden afspatten.


Niet alleen een verhaal over paardenraces en avonturen maar vooral een verhaal over (complexe) familierelaties en (zichtbare en onzichtbare) littekens. Een mooi boek dat goed past bij diverse thema's.


Goed apart te lezen van deel 1 'De race van de keizer'. En net als bij deel 1 geldt: dit boek leg je niet zomaar aan de kant. Er zit zoveel spanning, avontuur en vaart in dat je wel door moet lezen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page