top of page

De dieren van de jungle van Koekoek Kinderboek


Een handzaam kinderboek voor jonge kinderen (vanaf een jaar of 2) met 16 dieren die leven in de jungle. Het zijn voor jonge kinderen bijna allemaal bekende dieren, zoals de leeuw, de olifant en de krokodil. Op de linkerbladzijde staat het dier groot afgebeeld en op de rechterbladzijde staat een versje van zo'n vier regels met als titel de naam van het dier. Door korte rijmpjes die vaak een heel fijn ritme hebben, zoals bij de slang, is het fijn voor te lezen. Soms is het iets meer zoeken naar het ritme, zoals hij de neushoorn, maar dat mag de pret niet drukken. Kinderen zullen ook een paar nieuwe woorden leren die goed duidelijk worden uit het rijmpje en de illustratie. Denk aan 'sluipt', 'lenige', 'kuddedier' 'maaltje' en 'snuit'.


Bij het eerste dier, de tijger, is het jammer dat niet de hele tijger afgebeeld is vanwege de telopdracht die in het versje staat 'kun jij tellen hoeveel strepen het zijn'. Dat maakt het lastig tellen. Hoewel de wat oudere kinderen dit wellicht een leuke uitdaging vinden: hoeveel strepen zou de tijger nog op zijn billen kunnen hebben?


De illustraties hebben een typerende stijl. Het zijn digitale tekeningen die wat stripachtig ogen en veel kleur bevatten. De dieren zijn over het algemeen heel herkenbaar afgebeeld. Ze hebben vriendelijke gezichtsuitdrukkingen, waardoor ze er niet spannend uit zien. Dat maakt het een fijn boek voor jonge kinderen. Op de voorkant staan nog wel andere dieren afgebeeld dan in het boek. Kunnen kinderen achterhalen welke dieren niet voorkomen in het boek? En weten ze de naam van deze dieren?


Goed in te zetten bij peuters en de jongste kleuters. Door de zachte, soepele kaft is het boek goed vast te houden door kleine kinderhanden.


Koekoek Kinderboek heeft meer van dit soort handzame boeken uitgebracht. Klik hier voor meer boeken.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page