top of page

De eenhoorn en andere fantastische dieren die ooit leefden van Lotte Stegeman


Stap binnen in het meest bizarre museum dat er is: het Natuurhistorisch Museum van Uitgestorven Beesten van Lotte Stegeman. Een leerzaam, mooi museum boordevol informatie en prachtig opgezette dieren en ingelijste tekeningen. Een museum in een boek, echt? Dat dat kan, is wel bewezen door dit boek!


De vorm is origineel, want je ontmoet allerlei bijzondere uitgestorven beesten door vijf verschillende zalen door te lopen. Je ontmoet reusachtige recordhouders, knuffelbeesten, supersterren, gevleugelde gevaarten en waterwezens. Aan de hand van rijke informatie kom je veel te weten over het dier en zijn kenmerken, leefgebied(en), plek van ontdekking, tijdperk waarin het dier leefde, oorzaak van uitsterven (als die bekend is) en nog veel meer andere leuke feitjes. In de laatste zaal ontmoet je nog wat pechvogels, dieren die in de knel zitten, zoals de bij en de neushoorn. Goed dat die erin staan, want misschien zorgt dat ook voor nog meer bewustwording


De schrijfstijl is erg pakkend en origineel. De lezer wordt veel aangesproken wat een toch best ingewikkeld onderwerp makkelijker maakt. De illustraties van Marieke Nelissen daarbij zijn onmisbaar voor de sfeer die je wilt voelen in het museum. Je hebt direct een beeld van het dier. Zo gedetailleerd: schitterend!


De verantwoording achterin laat zien dat dit boek met uiterste zorgvuldigheid is samengesteld en handig voor de geïnteresseerden: de diverse musea die binnenstebuiten zijn gekeerd staan er vermeld.

De gigantische goedzak- de Stellerzeekoe is voor mij toch wel het leukste. Als enorme fan van zeekoeien is dit gewoon het meest boeiende stuk! Hopelijk wordt er uiteindelijk minder gejaagd op de nog levende zeekoeien. Natuurlijk zijn er eigenlijk alle bizarre bijzondere beesten in dit boek geweldig, maar favorieten mogen er zijn!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page