top of page

De Fantastische Meneer Vos van Roald Dahl


De Fantastische Meneer Vos is 50 jaar voor het eerst uitgegeven en speciaal daarvoor is er nu een prachtige extra grote nieuwe jubileumeditie met illustraties in kleur én een leeslint. In 1971 is het boek voor het eerst uitgegeven en in 1972 won dit verhaal een Zilveren Griffel. Uitgeverij De Fontein geeft boeken van Roald Dahl nog altijd uit.


Dit boek is een echte Roald Dahl: het leest als een trein, iets ongeloofwaardigs lijkt toch net echt, gekke, vaak vieze totaal niet aantrekkelijke personages, goed en kwaad tegenover elkaar (held en antiheld), humoristisch en heerlijke beeldende taal ('miezerig misbaksel') en de liedjes/versjes/rijmpjes niet te vergeten.


Als je aan een vos denkt, denk je aan een sluwe vos. En dat is deze vos! Hij steelt erop los bij de gemene boeren: dikke boer Bolus, kleine boer Bits en de dunne boer Biet. Hij moet ook wel, want hij heeft vier kleine vosjes te voeden. De drie boeren zijn zijn gejat zat en gaan op hem jagen. Ze besluiten naar zijn hol te gaan en hem daar dood te schieten. Vos wordt geraakt en verliest zijn staart. Hij vlucht zijn hol in. De zoektocht naar Vos gaat door, compleet met schep en graafmachines. Zouden de boeren familie Vos vinden? Zou de familie Vos deze klopjacht overleven?


Een fantasierijk verhaal met een fijne, duidelijke opbouw, met een beetje spanning en geen voorspelbaar eind.


Een heerlijk boek om voor te lezen of om voor te lezen in jouw klas! Ook leuk om een les rondom beschrijvingen van personages te doen, want die zitten er volop in.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page