top of page

De gele ballon van Charlotte Dematons


In dit kleurrijke, tijdloze tekstloze prentenboek vlieg je de wereld over en ontdek je de leukste plekjes, van zeeën, bergen, standen, jungles tot woestijnen. Maar dat is niet alles. Op elke bladzijde zie terugkerende elementen: een blauw autootje, een fakir op een vliegend tapijt, een boef in gevangenispak en uiteraard een gele ballon. Ze zijn niet allemaal even makkelijk terug te vinden: een hele uitdaging dus! Het boek barst daarnaast van kleine komische dingen en je komt een aantal bekende kinderboekpersonages tegen. Denk aan Niels Holgersson, Pippi Langkous, Toetanchamon, de Kerstman, en meer.


Alles is uitgewerkt met prachtige, kleuren, heel veel details en soepele overgangen. De sfeer die dit boek ademt, is magisch. Er gaan werelden voor je open.


Charlotte Dematons is er niet alleen in geslaagd een prachtig zoek- en kijkboek te maken (door de zoekopdrachten achterop), maar ze is er ook in geslaagd een prentenboek neer te zetten waar je alle kanten mee op kunt, waar tig verhaaltjes, klein en groot in verwerkt zijn. Het mooie daarbij is dat vanzelf één groot verhaal ontdekt als je de zoekobjecten volgt op elke bladzijde.


Er zitten ook allerlei elementen in die te maken hebben met geschiedenis (allerlei soorten boten, modern en oud), natuur (verschillende bossen en dieren) en aardrijkskunde (diverse landen, landschappen en streken). Dat zorgt ervoor dat dit boek eigenlijk diepere lagen bevat die je op het eerste gezicht misschien niet ziet. Logisch, want door de tekst op de achterkant ben je uiteraard alleen gefocust op de zoekopdrachten.


Kortom, één keer zorgvuldig bekijken is niet genoeg. Dit prentenboek vraagt erom om keer op keer bekeken te worden. Er is zo veel te zien. Voor elke leeftijd een feestje! En extra leuk: dit boek is inmiddels al in meerdere formaten beschikbaar!


Ideeën wat je met tekstloze prentenboeken kunt doen, vind je hier.
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page