top of page

De grote atlas van wereldrecords


Een leerzaam en prachtig informatief boek met heel veel diverse wereldrecords.


In dit boek staan per werelddeel allerlei fenomenen, dieren en plekken die alle wereldrecords breken. Elk werelddeel wordt op dezelfde manier uitgewerkt. Eerst volgt een algemene inleiding met een aantal bijzonderheden. Het werelddeel staat ook op deze pagina afgebeeld. Op dat afgebeelde werelddeel staan alle bijzondere wereldrecords vermeld op de juiste plaats; veelal met illustraties. Wat staat er dan zoal bij de diverse werelddelen? Denk bij Afrika aan de grootste waterval in Zambia en de meest extreme langeafstandloop in Marokko. Op de bladzijden van Europa staan onder andere werelds oudste gewervelde dier in Groenland en de grootste verzameling menselijke botten in Frankrijk beschreven. Zo komen de langste spoorlijn in Rusland en de meest stinkende plant in Vietnam voorbij op de pagina’s van Azië & Midden-Oosten. In Australië & Oceanië vind je bijvoorbeeld de snelste vis in Australië. In Noord-Amerika worden onder andere de hoogste bomen in de VS en de grootste zoogdierenkolonie in de VS beschreven. In Midden- en Zuid-Amerika vind je het giftigste dier in Colombia en het luidste landdier in Peru. Tot slot vind je in Antarctica de koudste plek op aarde. En dit is nog maar een greep uit alle bijzondere records.

Wanneer kinderen dit boek open doen, zal er een wereld van records opengaan; te gekke, bijzondere en normalere dingen die de kinderen versteld zullen doen staan.


Een boek om uit te leren en vooral een boek waar veel in te ontdekken valt. Je raakt niet uitgekeken. Naast dat er per wereldrecord (dat elke keer twee bladzijden inneemt) informatie in grotere letters staat (een soort inleiding), staan er overal speels verspreid over de bladzijden kleinere stukjes tekst met nog meer informatie. Soms staat er informatie waar geen illustratie bij hoort, soms staat er juist een illustratie op de bladzijde die niet verder wordt uitgewerkt.


De voorkant alleen al is magisch: hele kleine tekeningen van allerlei dieren en in een gouden cirkel staat de titel van het boek. De zoekplaatjes achterin zijn ook erg leuk! Zo kun je op ontdekkingstocht in het boek en de juiste bladzijde vinden bij een van de zoekplaatjes.


Aanrader om in elke midden- en bovenbouwklas te hebben staan. En leuk: er zijn meer boeken in deze serie. Zo bestaat er ook 'De grote oceanenatlas' en 'De grote atlas van dinosaurussen'.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page