top of page

De grote vossenjacht van Justyn Edwards


Een eerste deel van een magisch en mysterieus avontuur over doorzettingsvermogen, familie, vertrouwen, goochelen of illusies en bedrog.


Liz wordt geselecteerd voor de grote vossenjacht. Een televisieprogramma waarin een van de twee duo's een enorm grote prijs kan winnen: de erfenis van de wereldberoemde goochelaar De Grote Vos. Die prijs kan een van de duo's winnen door in het huis van de dode goochelaar verborgen raadsels op te lossen om zo de geheimen van het mysterieuze huis op te lossen. Bijkomstigheid: er hangen in bijna het hele huis camera's dus de hele wereld kan je volgen. Liz vormt uiteindelijk samen met de praatgrage Charlie een team. Samen nemen ze het op tegen Harry en Ruby, broer en zus, die niet veel goeds in hun zin hebben en meedoen met valse intenties. Liz wil alleen maar meedoen omdat De Vos haar familie kapot heeft gemaakt. De Vos heeft zijn succes namelijk te danken aan een truc die haar vader heeft uitgevonden. In een bloedstollend avontuur met veel raadsels en bedrog hoopt Liz met Charlie te winnen en zo antwoorden op haar vragen te krijgen.


Het boek bestaat uit vier delen die worden ingeleid met een geheimzinnige tekst of een vraag die jou als lezer aan het denken zet.

De uiteindelijke afloop is origineel uitgewerkt; een knappe lezer die al snel door heeft hoe alles in elkaar zet.


Een vlot geschreven verhaal met korte hoofdstukken. Soms iets te vlot geschreven misschien, want voor de sfeer was het misschien nóg fijner geweest als het magische huis iets gedetailleerder was beschreven, maar voor de kern van het verhaal is zo'n beschrijving zeker niet nodig. Knap dat alle puzzelstukjes uiteindelijk passen, ook al lijkt het nog soms erg ingewikkeld.


Een zeer geschikt boek voor kinderen die houden van magie, raadsels oplossen en avonturen. Het leest als een trein. Het is een spannend, magisch, mysterieus boek met daarbij aandacht voor inclusiviteit. Een originele insteek. Liz heeft namelijk een beenprothese en dat belemmert haar. Ze is minder snel dan de rest en veel lopen en traplopen doet haar erg zeer. Mooi uitgewerkt, want dit krijgt precies de aandacht die dit verdient en die nodig is voor een compleet beeld.


Leuke toevoeging achterin het boek is de uitleg van een paar kaartentrucs, zodat lezers zelf ook nog even aan de slag kunnen met goocheltrucs.


Dat dit boek een magisch boek is, is de herkennen aan het magisch mysterie icoontje op de rug van het boek, de sticker op het boek en in alle magische mysteries van Uitgeverij De Fontein zit een mooie boekenlegger.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page