top of page

De herfst van Kleine Gans van Elli Woollard en Briony May Smith


Kleine Gans voelt dat ze iets moet gaan doen, maar ze weet niet wat. Ze denkt dat het te maken heeft met het nieuwe seizoen en vraagt diverse dieren wat zij doen op een koude, herfstige dag. Kleine Gans gaat ook proberen wat de andere dieren doen, maar het lukt haar niet. Dit laat goed zien dat elk dier anders is en dat elk dier een eigen kenmerk heeft. Zo is de beer zich aan het voorbereiden op de winterslaap door bladeren te verzamelen en dat is weer iets wat Kleine Gans niet kan. Ze voelt zich alleen en waggelt weg, totdat ze iets in de lucht ziet, dat haar het laatste zetje geeft te doen wat ganzen doen.

Een mooi verhaal dat op rijm is geschreven en daardoor een fijn voorleesritme heeft. De sfeervolle illustraties in diverse herfsttinten versterken het geheel en maken het verhaal helemaal af; er valt veel te zien!


Goed in te zetten bij thema's als herfst, je anders voelen, jezelf zijn. Je kunt met dit boek het verhaal goed aan gaan met jonge kinderen over deze thema's of het inzetten als startactiviteit.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page