top of page

De Kerstmisaurus van Tom Fletcher


'Het belangrijkste is dat als je ergens in gelooft, je daar een vrolijker en beter mens van wordt'.


Dit boek start met de gebeurtenissen rondom een ei, een dinosaurusei dat wonder boven wonder allerlei rampen overleeft en uiteindelijk uitgebroed wordt door niemand minder dan de kerstman. En wat rolt er uit het ei? Een dinosaurus die van de kerstman de naam Kerstmisaurus krijgt. Alleen al dat begin is hilarisch!


Verder gaat het verhaal over Willem Tuffer, een 10-jarig jongetje, dat helemaal gek is van dino’s. Hij zit in een rolstoel en zijn klasgenootje Brenda Kwel, een echte pestkop, maakt het hem ook niet makkelijk. Wat zouden Willem en de Kerstmisaurus met elkaar te maken hebben? Wat heeft Willems dinowens te maken met de Kerstmisaurus? En wie is toch die angstaanjagende schurk?


De Kerstmisaurus is een grappig en hartverwarmend verhaal over Willem Tuffer, zijn kerstgekke vader en zijn dino. Dit vrolijke verhaal is fantasierijk, prachtig geïllustreerd en super grappig en vlot geschreven. Tussen de regels door en in gesprekken tussen vooral meneer Tuffer en Willem, leer je ook nog eens veel van het leven. Je wordt als lezer steeds bij het verhaal betrokken en regelmatig aangesproken. De schrijfwijze zal veel kinderen aanspreken!


Leuk weetje: dit is het eerste deel in een serie van drie boeken. Én er is dit jaar ook nog eens een prentenboek van verschenen!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page