top of page

De kleren van Sinterklaas van Paul Biegel


Als je dit boek openslaat, valt er meteen al heel veel te ontdekken op de prachtige platen met huizen en Sinterklaas op zijn paard. Maar wat doet die vreemde koffer achterop bij het paard van Sinterklaas? Die kleine details in de illustraties zorgen ervoor dat je nieuwsgierig wordt naar dit verhaal.


Anouk vertelt haar klasgenootjes dat Sinterklaas bij haar komt logeren. De kinderen geloven haar niet, maar ze vertelt dat ze zijn kleren heeft gezien. Die staan in de logeerkamer. Omdat de kinderen haar niet geloven, vragen ze het aan Anouks mama en die antwoordt '..van die koffer, dat is waar. Maar of Sinterklaas ook bij ons komt logeren...Dat weet ik niet zeker..(....) Hij zal ook wel komen denk ik.' Anouk probeert 's nachts wakker te blijven want dan moet ze hem toch zien?! Zal ze hem echt zien? En zullen de kinderen uiteindelijk geloven dat hij bij Anouk logeert?

Een mooie originele insteek van Paul Biegel, deze ontdekkingstocht van een jong meisje dat alles op alles zet om anderen te overtuigen van haar gelijk. Heel mooi beschreven in eenvoudige, krachtige en wonderlijke taal, geheel passend bij de stijl van Paul Biegel. Dit is dan ook al een oud boek (uit 1979), in een prachtig nieuw jasje dat past bij deze tijd door onder andere de diversiteit die terug te vinden is in de prachtige en zachte illustraties van Sanne te Loo. Sanne te Loo gebruikt mooie kleuren; de illustraties hebben een lieve en dromerige stijl. De sfeer die dit boek uitstraalt, is dan ook erg uitnodigend.


Een heerlijk voorleesverhaal!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page